Här hittar du aktiviteter du kan göra i Norråker med omnejd. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill boka en aktivitet. Kolla även i Kalendariet för de event som är inplanerade för närmaste året. 

 • Hundspannsturer
 • Fjällvandring
 • Viltskådning
 • Iskörning med bil
 • snöskoterturer
 • Skidåkning / löpning
 • Skidor eller släde med hund
 • Tennisbana, gymnastikhall, fotbollsplan och badplatser.

Återkommande event:

 • Hemvändare
 • Julmarknad
 • Vintermarknad
 • Beaver Trap Trail

Hundspannsturer
Hundspannsturer i ett vinterlandskap med möjlighet att se en skymt av våra vilda djur.

Vintertid finns det möjlighet till slädhundsturer, korta eller långa. Njut av härligt vinterljus och tystnaden bakom ett spann med ivrigt jobbande hundar, pausa någon stans i skogen för att fika en kopp kaffe eller te alt. avnjuta ett mål mat. 
Nedan finner ni länkar till dessa aktiviteter.
www.basecampnorraker.se

Fjällvandring
Vandra med Norråker som utgångspunkt.

Med Norråker som utgångspunkt så finns det stora möjligheter till vandring för alla, gammal som ung.

Midsommarfjället är en vandring genom urskog upp till fjällets topp med vidunderlig utsikt. Om man söker lite längre och mer krävande vandringar så finns Klöverfjället och Gitsfjället inom en timmas bilavstånd. Kortare vandring kan vara längs Sjoutån till Flottarkojan eller längs kärringvägen till Krontorp och om man vill vidare till Gammboern.

Mer info om utflyksmål kan ni få på Infopoint Norråkers Handel eller på Idestugan.

Viltskådning
Norråker ligger i världens brunbjörntätaste område
blandat_Bear

Här finns stora möjligheter att få en skymt av våra rovdjur eller skogens konung. Med hjälp och tips från oss bybor så kan ni själva ge er ut på bilsafari för att kanske få en skymt av våra vilda djur.

Vill du ha en guide så ordnar Basecamp Norråker guidade turer för att se vilda djur. För mer info se www.basecampnorraker.se

Iskörning med bil
Förarutbildningen är en halkkurs som passar både nybörjare och avancerade förare.

Självklart sker detta enbart på vintern. För mer info se  www.basecampnorraker.se

Snöskoterturer
Med snöskotern kan du komma en bra bit ut i vildmarken och uppleva det stora i naturen.

Det finns möjlighet för såväl långa som korta turer. Köra själv, eller åka med och bara njuta.. För mer info se www.basecampnorraker.se

Skidåkning / Löpning
I byn finns skidspår/löpspår.

Skidspår finns dragna för klassiskt 1, 2,5 och 5 kilometer. För skate kan du använda hundspåren som finns upp till 23 km. Beroende på väderförhållandena kan färre spår vara preparerade. Håll koll på NIF:s facebook för senaste informationen. För mer info se www.norrakersif.se

Skidor och släde med hund
Du hittar skidspår och spår för släde med hund på samma plats som skidspåren .
Vildmannen_hundspann

Norråkers IF håller spåren öppna och du har som medlem fri tillgång till spåren. Spårlängder finns för 5, 10, 12, 18 och 23 kilometer. Beroende på väderförhållandena kan färre spår vara preparerade. Håll koll på NIF:s facebook för senaste informationen. För mer info se www.norrakersif.se

Tennisbana, gymnastikhall, fotbollsplan och badplatser.

Norråker har flera anläggningar för att du ska kunna aktivera dig.
Aktivitet_Tennis

Du hittar mitt i byn hittar du tennisbana, gymnastiksal och badplats. Uppe vid Parken finns fotbollsplan, men även den gamla Hockeyplanen går att använda till fotboll om man önskar. Badplatser finns det flera stycken av. Läs mer om dem under Sevärdheter.

För mer info om de olika anläggningarna och bli medlem se www.norrakersif.se


Återkommande event:

Hemvändardagar
Tre dagar med marknad, dans och trevlig samvaro!
Hemvändare_fika

Hemvändardagar hålls vart annat år (ojämna år) och arrangeras av föreningar och företag i samverkan. Tanken med hemvändardagarna är vi ska visa upp oss och marknadsföra bygden för att locka till inflyttning av folk och även företag till bygden. 

Julmarknad
Lördag, helgen innan första advent, är det julmarknad i byn. Vi behåller utomhuskänslan inomhus.
Julmarknad_hästsläde

Marknaden hålls inne i Parkens dansbana så vi kan ha en härlig utomhuskänsla utan att få problem med vädret. En perfekt kombo som uppskattas av såväl besökare som utställare. Kom förbi och köp lokalproducerat, fika och umgås.

Vintermarknad i Norråker
Marknad och hundar i en underbar blandning
vintermarknad_flygvy

I samband med målgången av draghundstävlingen Beaver Trap Trail arrangerar byn en vintermarknad, en folkfest med mycket folk och hundar. Målgången sker mitt i byn bland marknadsstånd och folk, ett uppskattat inslag i marknadsdagen

Beaver Trap Trail
Vecka 12 arrangeras Beaver Trap Trail med medel- och långdistanstävling mellan torsdag till lördag. Målgång är mitt i byn under Vintermarknaden.
Vintermarknad_hundspann

Mer information på www.beavertraptrail.se